Het grote friturenrapport – Deel 1

LeuvenXL gaat, zoals het goede studenten betaamt, regelmatig een frietje eten in Leuven. Dat zette ons ertoe aan de Leuvense frituren eens aan een stevige doorlichting te onderwerpen. Zo hopen we menig Leuvens frietliefhebber lange wachttijden, slecht doorbakken frieten en uit de pan swingende prijzen te besparen.

(Eveline Matthysen & Celine Baeten)

Bim Bam
Bim Bam: Vriendelijke frietchinezen en ideaal gelegen

BIM BAM

Locatie: Parijsstraat 37

Ideaal gelegen voor al wie wat te lang op de terrassen van de Oude Markt is blijven plakken en geen zin meer heeft om te koken.

Smaak: Lekkere frietjes! Niet te plat, maar ook niet te krokant. De huisgemaakte tartaar is ook zeker een aanrader.

Wachttijd & service: Het was helemaal niet druk op het moment dat ik frietjes ging halen. Toch moest ik redelijk lang wachten… De bediening was wel in orde. ‘Frietchinees’ werd het Vlaamse woord van het jaar en deze frituur doet dat alle eer aan. De frituur wordt uitgebaat door een erg vriendelijk Aziatische koppel die beleefd en vlot je bestelling aannemen.

Sfeer en gezelligheid: Het is een redelijk kleine frituur. Ze biedt zitplaatsen aan ongeveer 10 personen. Het is er wel proper!

Prijs: Voor een gewone friet met tartaar en een curryworst special betaalde ik 4,3 euro.

Openingsuren:

ma – di: 17u – ….

Woe- vrij: 12u – 14u30 en 17u – …

Za: 13u30 – 21u

Zo: 17u – ….

Deze frituur blijft het merendeel van de week open zolang er volk blijft komen. Ideale openingsuren voor een frituur die zo dicht bij de Oude Markt ligt dus.

Totaal score: 7/10

In het algemeen zijn we tevreden van deze frituur. Ik heb lekkere frietjes gegeten, de ligging is handig en de prijzen democratisch!

TIVOLI

Tivoli
Tivoli: Degelijke frituur, maar niet de beste frietjes van Leuven

 Locatie: Tiensesteenweg 82A

Net buiten het centrum gelegen maar wel lekker lang open. Ideaal voor wie nog zin heeft in een midnight snack en iets anders wil dan kebab.

Smaak: de frietjes waren iets te lang doorgebakken. Frietjes horen knapperig te zijn maar trop is teveel. Jammer!

Wachttijd en Service: Hoewel het best druk was werd ik snel geholpen. Goede service! Supersnelle en vriendelijke bediening. Extra pluspunt is dat je met bankcontact kan betalen.

Sfeer en gezelligheid: Er zijn geen zitplaatsen aanwezig, frituur Tivoli is nog een echte ouderwets frietkot. Je kan dus ook niet even zitten terwijl je op je frietjes wacht.

Prijs: Ik betaalde €5,3 voor een kleine friet met andalouse en een curryworst spéciale

Openingsuren:

Ma-Woe: 15u-24u

Do-Vrij: 10u-12u en 15u-24u

Za:11u-24u

Zo: 10u-22u

Totaalscore: 6/10

Deze frituur is een soort plan B voor als andere frituren gesloten zijn. Je wordt snel geholpen maar het zijn niet de beste frietjes van Leuven.

‘T FRIETWINKELTJE ST-MAARTENSDAL

Frietwinkeltje St-maartensdal
Ondanks de werken in de Mincklerstraat blijft het aanschuiven tot buiten in het Frietwinkeltje

Locatie: J.P.Mincklerstraat 35

Smaak: Lekkere frietjes en grote porties. Dé aanrader van deze frituur is hun huisgemaakte St-Maartensburger. Voor deze burger alleen al is een bezoekje aan deze frituur zeker de moeite waard

Wachttijd: Het was er redelijk druk dus moest ik wel een tijdje wachten op mijn bestelling. Gelukkig stond de tv op VIJftv en kon ik tijdens het wachten naar Astrid in Wonderland kijken. Amazing!

Service: Vriendelijke bediening.

Sfeer en gezelligheid: Er zijn geen zitplaatsen aanwezig, bij mooi weer kan je wel buiten op de picknickbankjes je frietjes oppeuzelen

Prijs: Ik betaalde 5,5 voor een kleine friet met tartaar en een St-Maartensburger

Openingsuren:

Ma-do: 16u-22u

Vrij: 17-22u

Za:gesloten

Zo: 16u-22u

 Totaalscore: 8/10

 

villa
Villa de Frit, stijlvolle frituur met openingsuren op maat van de student

 VILLA DE FRIT

 Locatie: Herbert Hooverplein 1

Om de hoek liggen de fakbars van de Tiensestraat. De ideale locatie voor studenten die na of tijdens een avondje stappen honger krijgen dus!

 Smaak: De frietjes in deze frituur zijn eerder aan de dikke, slappe kant. De liefhebber van kleine, krokante frietjes is hier niet aan het juiste adres.

 Wachttijd & Service: Je bestelling wordt snel en vriendelijk opgenomen. Je moet ook helemaal niet lang wachten. Ook als het druk is, gaat het nog goed vooruit.

 Sfeer & gezelligheid: Langs buiten ziet de Villa de Frit er erg stijlvol uit. Hun mooie luifel trekt direct de aandacht als je voorbij wandelt. Het is echter wel een piepkleine frituur. Als het wat druk is, sta je al snel buiten aan te schuiven. Nat word je gelukkig niet door die mooie luifel.

 Prijs: ik betaalde 4,6 euro voor een gewone friet met mayonaise en een bami.

 Openingsuren:

Ma 11u30 – 14u & 16u30 – 00u

Di & woe: 11u30 – 14u & 16u30 – 01u

Do: 11u30 – 14u & 16u30 – 02u

Vrij: 11u30 – 14u & 16u30 – 22u

Zat: gesloten

Zo: 17u30 – 23u

De openingsuren zijn duidelijk op maat van de studenten!

Totaalscore: 7/10

 Villa de Frit is een goede frituur in het hartje van het uitgaansleven van de Leuvense studenten. Zeker een bezoekje waard dus!

3 gedachten over “Het grote friturenrapport – Deel 1”

  1. Ik wacht vol ongeduld op een review van Frituur bij Patrick in de Burgemeesterstraat naast de vroegere studio’s, in mijn ogen de top van Leuven!

Laat een antwoord achter...