SeeMyLeuven

SeeMyCity

Toen vijf Nederlandse “iphoneographers” elkaar leerden kennen via Instagram besloten ze het Seemycity project op te starten. Met dit project willen ze stadsbewoners op een ander manier naar hun stad doen kijken. Inwoners worden aangemoedigd om via hun smartphones foto’s te nemen van hun favoriete plekken. Het team van SeemyCity reikt prijzen uit aan de meest originele foto’s. Volgens SeeMyCity is dit een goedkope en leuke manier om aan stadsmarketing te doen.

SeeMyLeuven

SeeMyLeuven

Het Leuvens stadsbestuur is altijd op zoek naar manieren om de stad meer op de kaart te zetten en dus kwam na Oslo (zomer 2012) ook Leuven aan de beurt als SeeMyLeuven. Op 7 november 2012 werd een workshop georganiseerd in het Museum M: “learn how to take great pictures with your mobile phone and see your city with new eyes”.

In de maanden oktober, november en december kon iedereen foto’s inzenden. Een jury maakte een selectie van de beste foto’s en zij worden nu tentoongesteld in het Museum M. De tentoonstelling is gratis en loopt nog tot 31 maart. Het is zeker de moeite waard om binnen te springen! De foto’s zijn zeer divers, zo zijn er naast foto’s van het Ladeuzeplein ook bijna onherkenbare detailopnames van gebouwen of onbekende plekken in Leuven te bewonderen. De afwisseling van oud en nieuw (waarmee Leuven zich wil profileren) komt in verschillende foto’s mooi aan bod. Het is wel jammer dat ze nogal klein worden afgebeeld. Naast de foto’s van de inwoners van Leuven zelf is er ook een collectie van de fotografen van het SeeMyCity team te bewonderen.

overzicht foto's

LeuvenXL kreeg de kans om te praten met Philippe Jespers, afkomstig uit Kortenberg. Hij stuurde maar liefst 620 foto’s in. Zijn foto van de beroemdste kever van Leuven werd uitgekozen door de jury. Hij hoopt vooral de hoofdprijs weg te kapen; de verspreiding van zijn foto op een postkaart van Leuven. Philippe heeft al jarenlang een enorme voorliefde voor de stad Leuven. Vooral de minder bekende verdoken plekjes kunnen hem bekoren. Via Google streetview gaat hij op zoek naar parkjes die zelfs de Leuvenaars zelf niet altijd weten liggen.

fotograaf

Nu we het er toch over hebben, wat zijn jullie favoriete plekjes in Leuven? Laat het ons weten! Vele cultuurgroetjes van LeuvenXL.

(Lore Gillekens)

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: