Kleding en accessoires bij Louvanist en Karma

Niet alleen Luz de Lux en Belva zorgen voor Leuvens shoppingplezier, ook Louvanist  en Karma dragen daar hun steentje toe bij. Bij deze winkeltjes ligt de nadruk op de combinatie van kleding, accessoires en decoratie. Zo kan je in één slag zowel je interieur als jezelf in een nieuw kleedje steken!

(Katrien Vandebroeck)

Louvanist

P1020970

Vroeger stond Louvanist bekend als het winkeltje “waar al die dieren buitenstaan”. Een schaap, een koe en heel wat andere spullen trokken meteen de aandacht, maar heel wat mensen hadden geen idee dat er binnen zo veel leuks te bespeuren was. Ondertussen zijn de grote beesten op stal gezet, staan buiten ordelijk rekjes met kleding te pronken en trekt Louvanist heel wat stijlbewuste mensen aan.

Vroeger lag de focus hoofdzakelijk op decoratie, maar nu bestaat het aanbod vooral uit kleding en accessoires. “We verkopen nu heel wat kleding, waarvan vooral Kling en Soaked in Luxury de meest begeerde merken zijn. Daarnaast verkopen we ook Fever en ByTiMo en sinds kort ook Louche, Tonalá en Debybo. Ook ons gamma aan schoenen is uitgebreid: van Friis & Company tot Kling en Pastry.”

P1020949P1020961

Vooral zij die eens iets anders willen dragen dan al de rest of die een kleedje zoeken voor een speciale gelegenheid, kunnen hier terecht. “En je hoeft helemaal niet zo diep in je portemonnee te grijpen om hier een iets exclusiever kledingstuk te kopen,” zo klinkt het bij Louvanist. Voor een kleedje van Kling betaal je gemiddeld een zestigtal euro en de kleding van Fever en Soaked in Luxury kosten je tussen de 60 en de 80 euro. “Bovendien is het zo dat we van elk stuk maar vier of vijf maten hebben, dus wat weg is, is weg, wat het ook weer wat exclusiever maakt.”

P1020960P1020958

Maar Louvanist biedt nog zoveel meer dan kleding. Laat je verleiden door de heerlijke geurtjes van onder andere L’Occitane (waarvoor zelfs mannen naar hier trekken!) en uit ‘oh’s’ en ‘ah’s’ bij het zien van het exclusieve aanbod aan juwelen. Maar ook paraplu’s, opbergdoosjes, toiletzakjes, schriftjes, boekjes, fotokaders en andere decoratieve pareltjes maken het aanbod rijker. Hier kan je terecht voor mooie cadeautjes, maar ook om jezelf eens te verwennen, want dat moet op tijd en stond toch ook gebeuren?

 P1020966P1020957

Karma

 P1030048

Even buiten het centrum van Leuven, en meer bepaald op de Naamsesteenweg in Heverlee, vinden we Karma terug. Het kost inderdaad een tikkeltje meer moeite hier te geraken, maar wat je ervoor in de plaats krijgt, compenseert alles! Driewerf hoera voor opnieuw zoveel moois!

Karma is de feel good-winkel waarvan Ilse Duvivier trotse eigenares is. De winkel bestaat ondertussen dertien jaar, waarvan tien jaar hier op het einde van de Naamsesteenweg. Bij de aankoop van haar producten wordt Ilse bijgestaan door Lies, die op haar beurt samen met Ria de klanten met een glimlach en met gastvrijheid verder helpt.

Al bij het binnenkomen heb je door dat dit geen vluchtig bezoek zal worden, ook al is het winkeltje niet zo groot. Je zou willen dat je drie paar extra ogen bij had, om alles te kunnen zien. Je komt binnen in het decoratiegedeelte van de winkel, het achterste gedeelte is voorbehouden voor de kledij. Qua stijl is het zowel voor de decoratie als voor de kleding een mengeling van romantiek, vintage en een vleugje retro.

P1030050P1030062

Bescheiden qua oppervlakte, maar overweldigend qua aanbod: zo zou je het hier kunnen samenvatten. “De laatste jaren ligt er een sterke nadruk op kleding, maar decoratie zal altijd een belangrijk onderdeel uitmaken van ons aanbod. En daarnaast vind je hier ook schoenen, handtassen en juwelen,” zo vertelt Ria me.

P1030052P1030064

Wat de kledingmerken betreft, kan je hier vooral terecht voor Edith&Ella, Kira&Ko, Fever, Derhy, Darling, Elisa Cavaletti en Avoca. De schoenen zijn voornamelijk van Gadea en Chie Mihara en de handtassen van Smaak en Nica. De schitterende juwelen zijn van merken zoals Konplott, Zazou, Les Néréides, Kazuri en Michal Negrin. En tot slot variëren de decoratiemerken van PipStudio en Greengate tot Sia en Jollypa. Heel wat van deze merken hebben echter wel een vrij duur prijskaartje, zeker wat de kleding en schoenen betreft, maar vooral in het decoratiegedeelte vind je leuke dingen aan goede prijzen.

P1030060

Ria vertelt me dat ook hier het, uiteraard vrouwelijke, publiek zeer uiteenlopend is qua leeftijd. “Hier komen vrouwen over de vloer van, laat ons zeggen, 16 tot 70 plus! Wat leuk is, is dat hier voor ieder wat wils is. Zowel dochter als moeder vinden hier hun gading.” Karma is een ideaal winkeltje voor iedere vrouw die, wat haar leeftijd ook is, haar leven een romantische en vrolijke touch wil geven. Ze kan hier terecht voor leuke decoratieve spullen én voor lovely dresses!

P1030063

Advertenties

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s